چرا صفحه گوشی سیاه میشه؟
آیا لبه و ماده کیهان قابل رصد کردن است؟
طی سالهای اخیر و با پیشرفت شگفتانگیز فناوریهای نجومی مثل تلسکوپ جیمز وب و تحلیل سریع دادههایش، دانشمندان از عظمت کیهان متحیر شدهاند. اما هرچه در عظمت گیتی پیش میرویم برنادانستههایمان افزوده میشود. سوال بزرگ این است که ما چهمقدار از کیهان را میتوانیم رصد کنیم؟ باورش سخت است همه عظمتی که با دادههای جدید پیشروی ماست بخش بسیار ناچیزی از کیهان است. اما چرا ابزارهای ما قابل به رصد تمام کرانه و ماده گیتی نیست؟
اسپیس ایکس ۲۲ ماهواره اینترنت استارلینک را در مدار قرار داد
شرکت «اسپیس ایکس» مجموعه جدیدی از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک» خود را با راکت جدید فالکون ۹ در مدار زمین قرار داد.
چگونه در اربعین از روبیکا با تلفن ثابت در ایران تماس بگیریم و هزینه سرویسها را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم
چگونه در اربعین از روبیکا با تلفن ثابت در ایران تماس بگیریم و هزینه سرویسها را تا ۵۰ درصد کاهش دهیم
دانشبنیانهای ایران با توسعه نرمافزارهایی امکان برقراری ارتباط میان نرمافزارها با سیمکارتهای ایرانی را با تلفنهای ثابت در مراسم اربعین فراهم کردند ضمن آنکه سیمکارتهای ویژه زائران اربعین عرضه میشود که استفاده از آنها کاهش ۵۰ درصدی هزینهها، خدمات و سرویس را در پی دارد.
چین با پرتابگر مغناطیسی منابع ماه را به زمین خواهد آورد
به نظر میرسد چین در فکر ساخت یک پرتابگر مغناطیسی است که به صورت چرخشی منابع ماه را به زمین ارسال کند. این سیستم از انرژی خورشیدی و هستهای استفاده خواهد کرد و بیش از ۷۰ درصد انرژی آن پس از هر پرتاب بازیابی میشود.
پل معلق دنیا که در ارتفاع ۳۰۰ متری بالای رودخانه دادونگ در شهر چونگچینگ چین نصب شده، به ترسناکترین پل دنیا معروف شده است. ظاهر این پل، آن را ترسناک و ناایمن نشان میدهد.
ناسا حسگر کوانتومی فوقسرد را در فضا آزمایش کرد
«آزمایشگاه اتم سرد» سازمان فضایی ناسا که اولین از نوع خود به عنوان یک تاسیسات آزمایشگاهی در ایستگاه فضایی بینالمللی است، گام دیگری به سمت متحول کردن نحوه استفاده از علوم کوانتوم در فضا برداشت.
ویدیو خیرهکننده جیمز وب از ابرهای تشکیل دهنده ستارهای در کهکشانی دیگر!
ویدیو خیرهکننده جیمز وب از ابرهای تشکیل دهنده ستارهای در کهکشانی دیگر!
فرآیند تشکیل ستاره هنوز تا حد زیادی برای دانشمندان یک رمز و راز است، اما اکنون، تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) تصویری فوقالعادهای را ارائه کرده که ابرهای تشکیل دهنده ستاره را در کهکشانی دیگر نشان میدهد.
جایگاه کوانتومی ایران طی 10 سال اخیر از رتبه 23 به 16 ارتقا یافته و براساس دادههای پایگاه بین المللی وب آو ساینس (Web of Science)، تولیدات علمی کشورمان در تمامی حوزههای فناوری کوانتوم، رتبه اول در میان کشورهای پیشرو اسلامی است. ما ابعاد این توانمندی ایرانی را بررسی کردیم
درخشش دانشآموزان ایرانی در مسابقات جهانی رباتیک پکن
تیم ملی رباتیک دانشآموزی ایران در مسابقات جهانی رباتیک ۲۰۲۴ پکن، بار دیگر افتخار آفرید. در بخش فنی، تیم ایران موفق شد همچون دوره قبل، مقام دوم تیمی را کسب کند.