اعلام نتایج فراخوان «کتابهای شعر بامداد»
نتایج داوری سومین دوره از فراخوان «کتابهای شعر بامداد»، انتشارات سرزمین اهورایی اعلام شد.
حدادعادل: شاهنامه مسائل معنوی و اخلاقی را بیان میکند
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: شاهنامه مسائل معنوی، حماسی و اخلاقی را به زبان فارسی در قالب شعر بیان میکند.
همانگونه که در عالم ادبیات عرفانی، شخصیتی مانند استاد محمدرضا شفیعی کدکنی برای تصحیحِ آثار عطار نیشابوری و بهدست دادنِ درستترین نسخه از آثار این شاعر و نویسنده بزرگ قرن ششم هجری سنگ تمام گذاشت، در عالم ادبیات حماسی هم شخصیتی بزرگ و منحصربهفرد مانند استاد جلال خالقی مطلق برای تصحیح شاهنامه فردوسی و انتشار درستترین نسخه این اثر حماسی تمام تلاش خود را کرد و سنگ تمام گذاشت. امروز، 20 شهریور ماه، سالروز 87 سالگی استاد جلال خالقی مطلق، شاهنامهپژوه بزرگ ایرانی است؛ کسی که برای تصحیح شاهنامه رنج سالها را به جان خرید و معتبرترین نسخه این شاهکار ادبیات فارسی را برای علاقهمندان ادبیات فارسی به یادگار گذاشت.
گفتن از مرادی کرمانی هم سخت است هم آسان!
عموزاده خلیلی میگوید: نوشتن از مرادی کرمانی هم سخت است و هم آسان؛ آسان از این جهت که شخصت فروتن و صادقی دارد و سخت از این جهت که در عمق این ظاهر ساده یک دریای عمیق از فرهنگ و ادبیات نهفته است.
اهل ادب،دل سپرده«جلال آل قلم»/به مناسبت 18 شهریور،سالروز درگذشت جلال آل احمد
اهل ادب،دل سپرده«جلال آل قلم»/به مناسبت 18 شهریور،سالروز درگذشت جلال آل احمد
به مناسبت 18 شهریور،سالروز درگذشت جلال آل احمد،دلایل علاقه وافر آیت ا...خامنه ای به این نویسنده متعهد و جریان ساز را در گفت و گو با دکتر محمد حسن مقیسه،استاد ادب فارسی بررسی کرده ایم
کتابهای اندیشه اسلامی در دانشگاه ها بهروزرسانی شود
نویسنده کتاب مثبت اندیشه اسلامی با اشاره به محتوای کتابهای دانشگاهی در حوزه اندیشه اسلامی گفت: لازم است هر چند سال یک بار، محتوای کتابها براساس نیازهای روز مخاطبان به روزرسانی شود.
80 سالگی مبارک آقای مرادی کرمانی!
مروری بر زندگی و آثار هوشنگ مرادی کرمانی، نویسنده خاطرهساز و خالق داستانهای بینظیر مانند «قصههای مجید»، «بچههای قالیبافخانه»، «زیر نور شمع»، «پلوخورش» و... که فردا 80ساله میشود
انتشار کتاب تازه ای از رهبر معظم انقلاب به صورت صوتی و الکترونیک
انتشارات انقلاب اسلامی کتاب «جاذبهی حسینی» را در دو نسخه الکترونیک و صوتی هدیه میدهد.
ادبیات فارسی همواره محملی برای عرض ارادت و علاقه شاعران به ساحت کبریایی رسول اکرم(ص) و ائمه اطهار(علیهمالسلام) بودهاست اما عرض ارادت شاعران و ادیبان بزرگ ایرانی به محضر قدسی امام رضا(ع) حکایت دیگری دارد. از آنجا که حرم مطهر این امام همام در خاک ایران قرار دارد، اهالی شعر و ادب فارسی هم به ایشان تعلق خاطر بیشتری دارند. در آستانه سالروز شهادت جانگداز امام هشتم شیعیان، حضرت علی بن موسیالرضا(ع) از آثار چند شاعرِ کهن و معاصر ادبیات فارسی یاد کردهایم که ارادتشان به امام رضا(ع) و زیارت بارگاه نورانی ایشان را در قالب شعر ماندگار کردهاند.
جلیل تجلیل متولد سال ۱۳۱۳ در خوی بود. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند و برای تحصیل علوم دینی به حوزه علمیه شهر تبریز رفت. سپس در دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز به تحصیل مشغول شد. کارشناسی ارشد و دکترای ادبیات فارسی را از دانشگاه تهران گرفت و در سمت استاد زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه به تدریس پرداخت.